Čo sú to mykorhizné huby? Ako sa stane z výtrusov podhubie? Prečo je drevomorka domáca takou obávanou hubou? Šampiňón či hlivu ustricovú nájdeme takmer v každom supermarkete. Čínske smrže jedli milovníci ázijskej kuchyne už mnohokrát. Pár druhov húb pozná každý, ale o hubách a ich rozmanitosti vieme väčšinou málo. Tento zväzok encyklopédie CO – AKO – PREČO s názornými textami, početnými fotografiami a ilustráciami ukazuje, koľko toho možno o hubách povedať. Predstavuje naše najdôležitejšie huby v miestach ich výskytu. Nájdete tu tipy na hubárčenie aj kuchynskú úpravu húb. Táto kniha však nie je kľúčom k určovaniu húb, autorka Dr. Heike Herrmann predkladá skôr informácie o ich rozmnožovaní, spôsobe života a druhovom bohatstve. Popisuje najrôznejšie funkcie, ktoré huby v prírode majú. Rozpráva o ich využití pri výrobe chleba, vína alebo syra, o ich nepostrádateľnosti v lekárstve. Informáciami z českého prostredia doplnili publikáciu Mgr. Tomáš Č. Kučera a Mgr. Luboš Zelený, pedagógové katedry biológie FPE ZČU v Plzni, ktorí tiež pôsobia ako konzultanti v Hubárskej poradni pri katedre biológie.
Pre vstup na túto webovú stránku prosím potvrďte, že spĺňate vekovú hranicu 18 rokov