Vaša cena | 24,10 € |
Vaša cena bez DPH | 20,08 € |
Dostupnosť | Skladom > 5 ks |
Odosielame v utorok |
Každý správny kuchár vie, že bez kvalitnej krájacej dosky sa nezaobíde. Aj keď existujú krájacie a servírovacie dosky plastové, sklenené alebo keramické, najlepším materiálom pre naozaj dobrú krájaciu doštičku je drevo.
Už spomínané sklenené či plastové dosky na krájanie sa síce ľahšie udržujú, ale drevená doska je na rezanie a krájanie predsa len najlepšia. Porciovanie mäsa alebo krájanie zeleniny i tvrdých surovín na drevenej doštičke je šetrnejšie k nožom , drevo netupí ich ostrie. Doštička je praktickejšia aj pri naklepávaní mäsa paličkou.
Drevené dosky sa vyrábajú z rôznych druhov dreva, my sme pri výrobe dosky G21 použili drevo bukové pre jeho skvelé vlastnosti. Na rozdiel od dreva dubového v sebe bukové drevo nemá horkosť, ktorá by sa mohla preniesť na potraviny, ani sa nedá tak ľahko znečistiť a zafarbiť, ako je to napríklad pri dreve jaseňovom alebo lipovom. Buková doštička je chuťovo neutrálna, tvrdá a odolná aj správne hutná.
Aby vám drevená doštička vydržala čo najdlhšie, neumývajte ich v umývačke ani nečistite saponáty. Pri správnej starostlivosti budete mať drevenú dosku v perfektnom stave aj bez použitia chémie. Stačí, keď dosku po každom použití opláchnete a necháte uschnúť, krájaciu dosku môžete tiež vyčistiť citrónovou šťavou alebo octom. Dobrá je drevená doska čas od času naolejovať rastlinným alebo minerálnym olejom, aby drevo nepresychalo.
TIP: Pred krájaním krvavého mäsa môžete drevené doštičku namočiť. Krv a šťava z mäsa sa nebudú do dreva tak ľahko vsakovať.