Vaša cena | 18,70 € |
Vaša cena bez DPH | 15,58 € |
Dostupnosť | Skladom > 5 ks |
Odosielame v pondelok |
Každý správny kuchár vie, že bez kvalitného servírovacej dosky sa nezaobíde. Aj keď existujú krájacie a servírovacie dosky plastové, sklenené alebo keramické, najlepším materiálom pre naozaj dobrú krájaciu doštičku je drevo.
Už spomínané sklenené či plastové krájacie a servírovacie dosky sa síce ľahšie udržujú, ale drevená doštička je na rezanie a krájanie predsa len najlepšia. Porciovanie mäsa alebo krájanie zeleniny i tvrdých surovín na drevenej doštičke je šetrnejšie k nožom , drevo netupí ich ostrie. Doštička je praktickejšia aj pri naklepávaní mäsa paličkou.
Na doske G21 môžete tiež štýlovo servírovať pokrmy priamo z panvice, hrnca či grilu. Servírovacia doska G21 sa hodí na podávanie rezňov, údených rebier či grilovaných steakov. Keď špeciality na servírovacej doske G21 doplníte ešte uhorkou a kozími rohmi, potešíte oči aj žalúdok.
Drevené dosky sa vyrábajú z rôznych druhov dreva, my sme pri výrobe dosky G21 použili drevo bukové pre jeho skvelé vlastnosti. Na rozdiel od dreva dubového v sebe bukové drevo nemá horkosť, ktorá by sa mohla preniesť na potraviny, ani sa nedá tak ľahko znečistiť a zafarbiť, ako je to napríklad pri dreve jaseňovom alebo lipovom. Buková doska je chuťovo neutrálna , tvrdá a odolná aj správne hutná.
Servírovacia a krájacia doska G21 má po obvode praktickú drážku, ktorá zabraňuje stekaniu šťavy z podávaných jedál alebo krájaných surovín. Klin pri jedle ani kuchynskú linku pri príprave si tak nezašpiníte.
Aby vám drevená doštička vydržala čo najdlhšie, neumývajte ich v umývačke ani nečistite saponáty. Pri správnej starostlivosti budete mať drevenú dosku v perfektnom stave aj bez použitia chémie. Stačí, keď dosku po každom použití opláchnete a necháte uschnúť, krájaciu dosku môžete tiež vyčistiť citrónovou šťavou alebo octom. Dobrá je drevená doska čas od času naolejovať rastlinným alebo minerálnym olejom, aby drevo nepresychalo.
TIP: Pred krájaním krvavého mäsa môžete drevené doštičku namočiť. Krv a šťava z mäsa sa nebudú do dreva tak ľahko vsakovať.