Vaša cena | 11,30 € |
Vaša cena bez DPH | 9,42 € |
Dostupnosť | Skladom > 5 ks |
Odosielame v pondelok |
Chcete si dopriať ešte lepšiu chuť grilovaných špecialít? Máte plynový gril a chýba vám tá dymová aróma, typická pre grilovanie na drevenom uhlí? Alebo chcete prekvapiť svojich hostí jedinečným chuťovým zážitkom ? Táto malá, na prvý pohľad nenápadná „kovová krabička s dierkami” vás dostane na vyššiu úroveň grilovania, priamo medzi majstrami grilu .
Dômyselne riešená nerezová krabička s vekom sa po naplnení drevenými lupienkami alebo štiepkami zavrie a vloží medzi horáky plynového grilu, prípadne na rošt grilu na drevené uhlie alebo grilu elektrického.
Po zatvorení veka grilu a zahriatí grilu sa z namočených drevených lupienkov začne uvoľňovať dym , ktorý naplní grilovací priestor a grilované mäso, ryby alebo ďalšie špeciality získajú jedinečnú dymovú arómu . G21 box na údenie sa skvele hodí aj na doúdzanie syrov, ovocia a zeleniny na grile.
G21 box na údenie s vekom je pevný a stabilný aj pri vysokej teplote vo vnútri grilu. Vyrobili sme ho z nerezu a opatrili otvory v spodnej stene aj vo veku. Vďaka týmto prieduchom sa dym uvoľňuje von z boxu a plní vnútorný priestor grilu.
Údiaci box G21 je pri rozmeroch 23 x 9 cm a výške 4 cm kompaktný a medzi horákmi plynového grilu či na rošt grilu na drevené uhlie alebo grilu elektrického ho tak ľahko umiestnite.
Veko grilu nechajte po celý čas grilovania s udiacim boxom zatvorené, aby dym mohol cirkulovať vo vnútri.
Namáčať alebo nenamáčať? Pred použitím odporúčame drevené lupienky alebo štiepky namočiť, aby vznikal dym a štiepky nezhoreli. Po namočení z drevených štiepkov dôkladne vytlačte tekutinu, príliš mokré triesky a lupienky by sa namiesto fajčenia len naparovali.
Pri voľbe drevených štiepok, lupienkov alebo odrezkov do boxu na údenie G21 máte veľký priestor na experimentovanie a objavovanie . Vyskúšajte rôzne typy dreva, škála chutí je neuveriteľná . Drevené lupienky alebo štiepky z orecha sa hodia k hovädziemu aj bravčovému mäsu. Dym z orechových štiepkov je silný a veľmi aromatický.
Drevo z jablone je ideálne pre bravčové mäso a hydinu, jeho dymová aróma je jemná a sladkastá.
Čerešňové drevo je skvelé a univerzálne, vhodné pre bravčové, hovädzie, hydinové aj zverinu. Sladká a jemná chuť, ktorá sa dobre mieša s inými drevinami.
Jelšové štiepky alebo lupienky sú ideálne k rybám a hydinovému mäsu. Ich dym je jemný a mäsu dodá sladkastú arómu.