Vaša cena | 20,10 € |
Vaša cena bez DPH | 16,75 € |
Dostupnosť | Skladom > 5 ks |
Odosielame v utorok |
Znásobte svoj pôžitok z dokonalého grilovania - grilujte na liatinovom riade. Grilovacia panvica z vysoko kvalitnej liatiny perfektne rozvádza a udržuje teplo . Liatinová grilovacia panvica je už vypálená a pripravená na použitie, takže prvé vypaľovanie (inak zvané aj seasoning) už robiť nemusíte. Objavte kúzlo grilovania na liatine a užite si všetky jeho výhody.
Znalci a skutoční majstri grilovania na grilovací riad z liatiny nedajú dopustiť. Mäso aj ostatné pokrmy, pripravené na surovej liatine, majú neopakovateľnú chuť a arómu . V kombinácii so starostlivou prípravou a kvalitnými surovinami majú pokrmy, grilované na liatinovej panvici, bohatšiu a komplexnejšiu chuť. Liatinový riad je preto obľúbenou voľbou medzi milovníkmi dobrého jedla po celom svete.
Kvalitné veci si zaslúžia kvalitnú starostlivosť. Vy svoju panvicu G21 dostanete už vypálenú , takže ju môžete rovno použiť. Vypálením získa povrch panvice špeciálnu nepriľnavú vrstvu, ktorá chráni liatinu pred hrdzavením, zaisťuje nepriľnavosť panvice a zvyšuje chuťový pôžitok z pripravovaných jedál.
Ďalšie vypálenie po čase už je na vás. Nejde o nič zložité, nebojte sa. Potrite panvicu rastlinným, najlepšie repkovým alebo arašidovým olejom. Olej na panvici rozleštite papierovou utierkou a následne dajte panvicu na rozpálenú platničku, do rúry alebo na rošt grilu a vypaľujte ju aspoň 1 hodinu.
Dôležité upozornenie: Pred vypaľovaním v rúre z panvice odskrutkujte rukoväť, zabránite tak jej poškodeniu.
Seasoning vám tak vytvára na panvici tvrdý ochranný povlak . Keď sa tuk zahrieva, viaže sa na kov a na seba v procese zvanom polymerizácia, pretože sa tuk premieňa na formu plastu. Po nanesení dostatočných sa vytvorí tvrdá patina, ktorá chráni kov a má nepriľnavé vlastnosti .
Najjednoduchší spôsob, ako sa o panvicu správne starať a zlepšovať jej vlastnosti, je používať ju. Kedykoľvek grilujete steak, dusíte zeleninu alebo napríklad pečiete koláč, pridávate na panvicu vrstvy vypečeného tuku a oleja. Tie sa priebežne vypaľujú a zlepšujú ochrannú vrstvu. Panvica tak používaním a správnou starostlivosťou získava jedinečný povrch .
Po použití panvicu umyte horúcou vodou, očistite bambusovou kefou a vytrite do sucha.