Vaša cena | 19,30 € |
Vaša cena bez DPH | 16,08 € |
Dostupnosť | Skladom > 5 ks |
Odosielame vo stredu |
Táto učebnica je určená učebným odborom kuchár, čašník a gastronómiu na stredných odborných učilištiach. Jej cieľom je vštepiť žiakom praktické jazykové zručnosti potrebné v styku s hosťom a zoznámiť ich so základmi nemeckej gramatiky. Obsahuje: 27 lekcií stručný hovornícky prehľad ukážky jedálnych lístkov obraty v styku s hosťom abecedný zoznam odborných výrazov kľúč k cvičeniam nemecko-slovenský slovník. Osvedčeným východiskom každej lekcie sú krátke texty – rozhovory, ale aj texty popisné či rozprávacie. Obsahujú modelové situácie z praxe čašníka (prijatie hosťa, ponuka, objednávka, zúčtovanie, otázky hostí na ubytovanie, pamätihodnosti mesta a okolia, počasie a pod.). Nasleduje slovníček, na ktorý nadväzuje partia „Rozširujeme si slovnú zásobu“. Súčasťou oddielu gramatiky sú pomerne rozsiahle nácvikové cvičenia po výklade každého javu. Partia cvičenia potom obsahuje cvičenia komplexné, súborné, zamerané na nácvik výslovnosti, hovorníckych javov v ich prepojení, počúvaní i čítaní. Prevažujú cvičenia hravé a zábavné, pri ktorých žiaci dopĺňajú, kombinujú a samostatne formulujú. Sústavná pozornosť je venovaná párovej práci, aby boli do riešenia úloh zapojení všetci žiaci súčasne. Ponuka cvičení je veľmi pestrá a rozsiahla, takže si vyučujúca môže podľa časových možností a úrovne kurzu vyberať. Odporúčame venovať v každom prípade pozornosť záverečným „Kontrolným otázkam“. Tie je vhodné rovnako ako cvičenie „Tážte sa a odpovedajte si navzájom“ najprv prebrať vo dvojiciach a potom na kontrolu a na upevnenie slovnej zásoby v pléne. Cvičenie „Vypočujte si.“ preveruje porozumenie a precvičuje slovnú zásobu. Súbory MP3 je možné stiahnuť z webových stránok vydavateľstva na stránke venovanej tomuto titulu. Rad textov rozvíja interkultúrnu kompetenciu – informuje o stravovacích návykoch, kuchyni a ďalších reáliách nemecky hovoriacich krajín a Českej republiky. V súlade s požiadavkami pri záverečných skúškach je venovaná zvýšená pozornosť popisu jedál a technologickým postupom ich prípravy. Vzhľadom na potreby praxe – porozumieť prejavu zahraničného hosťa a reagovať na jeho priania – sú v každej lekcii sústavne precvičované dva fonetické javy, ktoré pôsobia slovenským hovorcom obzvlášť problémy. Tieto cvičenia sú tiež súčasťou audioprílohy a je vhodné výslovnosť rodených hovorcov imitovať. V 1. ročníku odporúčame prebrať 10 lekcií, v 2. 9 av 3. 8 lekcií. Učebnica je vedená snahou zaujať žiakov zaujímavými textami, aktivizovať ich formou párovej práce a spríjemniť im hravými cvičeniami výučbu nemčiny čo najviac.
Pre vstup na túto webovú stránku prosím potvrďte, že spĺňate vekovú hranicu 18 rokov