Košík je prázdny
Kategória tovaru

Semo Bazalka pravá - Cinamonette 0,7g


Škoricová - bazalková vôňa s nádychom škorice a anízu. Vhodná k jedlám, kde je žiadaná sladkastá vôňa. Dekoratívne rastlina s olivovo zelenými listami, purpurovými stonkami a ružovými kvetmi.
Predaj ukončený

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Bazalka pravá / Ocimum basilicum L.


Popis:

Kríčkovité rastúca letnička s výrazne aromatickou vňaťou. Oddávna sa pestuje ako koreninová, liečivá i medonosná rastlina. Semená vysievame v marci až apríli na povrch substrátu a ľahko prihrnieme. Bazalka má rada živnou, humózne zeminu namiešanú s rozloženým hnojom. Pozor - mladé rastlinky v príliš hustých výsevoch zahnívajú. Vysádzame v máji na chránené miesto s plným slnkom. pravidelne

prihnojujeme a denne zalievame. Pre vytvorenie kompaktný, bohato olistené a rozvetvené rastliny je vhodné zaštipovať kvitnúce výhony. Čerstvú vňať môžeme zberať po celú vegetačnú dobu, pre sušenie zberáme vňať na začiatku kvitnutia a sušíme pri teplote do 35 ° C, pre zachovanie typickej vône aj chuti však odporúčame čerstvé, jemne nasekané listy bazalky naložiť do olivového oleja. V kuchyni sa používa do šalátov, mletých mias a rybích pokrmov, do aromatických octov. Čaj povzbudzuje trávenie a pomáha pri zápaloch horných dýchacích ciest.


V 1 g: 900 semien

Výsev: máj

Úroda: jún - október


odroda:

CINAMONETTE - škoricová - bazalková vôňa s nádychom škorice a anízu. Vhodná k jedlám, kde je žiadaná sladkastá vôňa. Dekoratívne rastlina s olivovo zelenými listami, purpurovými stonkami a ružovými kvetmi.




Bazalka pravá: CINAMONETTE (Ocimum basilicum L./Bazalka pravá)

Popis:
Bazalková vôňa s nádychom škorice a anízu. Vhodné k jedlám, kde je žiadaná sladkastá vôňa. Dekoratívne rastlina s olivovo zelenými listami, purpurovými stonkami a ružovými kvetmi.

Kríčkovité rastúca letnička s výrazne aromatickou vňaťou. Oddávna sa pestuje ako koreninová, liečivá i medonosná rastlina. Pre vytvorenie kompaktnej bohato olistené a rozvetvené rastliny je vhodné zaštipovať kvitnúce výhony. Čerstvú vňať môžeme zberať po celú vegetačnú dobu, pre sušenie zberáme vňať na začiatku kvitnutia a sušíme pri teplote do 35 ° C, pre zachovanie typickej vône aj chuti však odporúčame čerstvé, jemne nasekané listy bazalky naložiť do olivového oleja. V kuchyni sa používa do šalátov, mletých mias a rybích pokrmov, do aromatických octov. Čaj povzbudzuje trávenie a pomáha pri zápaloch horných dýchacích ciest.


Parametre

Druh: Bazalka pravá

Odrůda: CINAMONETTE

Typ: Aromatické rostliny