Košík je prázdny
Kategória tovaru

Semo Bazalka pravá - Purple opaal 1g


Červenolistá - ružovo kvitnúce bazalka, list má tmavo purpurovú farbu, jemne bublinu povrch, výraznú arómu.
Vaša cena 1,00
Vaša cena bez DPH 0,83
 
Dostupnosť Skladom > 5 ks
Odosielame zajtra

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Bazalka pravá / Ocimum basilicum L.


Popis:

Kríčkovité rastúca letnička s výrazne aromatickou vňaťou. Oddávna sa pestuje ako koreninová, liečivá i medonosná rastlina. Semená vysievame v marci až apríli na povrch substrátu a ľahko prihrnieme. Bazalka má rada živnou, humózne zeminu namiešanú s rozloženým hnojom. Pozor - mladé rastlinky v príliš hustých výsevoch zahnívajú. Vysádzame v máji na chránené miesto s plným slnkom. pravidelne

prihnojujeme a denne zalievame. Pre vytvorenie kompaktný, bohato olistené a rozvetvené rastliny je vhodné zaštipovať kvitnúce výhony. Čerstvú vňať môžeme zberať po celú vegetačnú dobu, pre sušenie zberáme vňať na začiatku kvitnutia a sušíme pri teplote do 35 ° C, pre zachovanie typickej vône aj chuti však odporúčame čerstvé, jemne nasekané listy bazalky naložiť do olivového oleja. V kuchyni sa používa do šalátov, mletých mias a rybích pokrmov, do aromatických octov. Čaj povzbudzuje trávenie a pomáha pri zápaloch horných dýchacích ciest.


V 1 g: 900 semien

Výsev: máj

Úroda: jún - september

odroda:

PURPLE opaal - červenolistá - ružovo kvitnúce bazalka, list má tmavo purpurovú farbu, jemne bublinu povrch, výraznú arómu. Používa sa na ochutenie ryžových pokrmov, pre svoju farbu je obľúbenou súčasťou bylinkových octov.



Bazalka pravá: PURPLE opaal (Ocimum basilicum L./Bazalka pravá)

Popis:
Ružovo kvitnúce bazalka, list má tmavo purpurovú farbu, jemne bublinu povrch, výraznú arómu. Používa sa na ochutenie ryžových pokrmov, pre svoju farbu je obľúbenou súčasťou bylinkových octov.

Kríčkovité rastúca letnička s výrazne aromatickou vňaťou. Oddávna sa pestuje ako koreninová, liečivá i medonosná rastlina. Pre vytvorenie kompaktnej bohato olistené a rozvetvené rastliny je vhodné zaštipovať kvitnúce výhony. Čerstvú vňať môžeme zberať po celú vegetačnú dobu, pre sušenie zberáme vňať na začiatku kvitnutia a sušíme pri teplote do 35 ° C, pre zachovanie typickej vône aj chuti však odporúčame čerstvé, jemne nasekané listy bazalky naložiť do olivového oleja. V kuchyni sa používa do šalátov, mletých mias a rybích pokrmov, do aromatických octov. Čaj povzbudzuje trávenie a pomáha pri zápaloch horných dýchacích ciest.


Parametre

Druh: Bazalka pravá

Odrůda: PURPLE OPAAL

Typ: Aromatické rostliny