Košík je prázdny
Kategória tovaru

Semo Paprika zeleninová pálivá - Bhut Jolokia Red 15s / SHU 1 050 000 / - VÝPREDAJ


Výpredaj
Extrémne pálivá paprička. Rastlina dorastá okolo 100-150 cm. Plody sú 5-8,5 cm dlhé a 2,5-3 cm široké, so slabou krehkú stenou a hladkým povrchom, dozrievajúce od zelenej do červenooranžové farby. V dozretých plodoch po rozrezaní môžeme mnohokrát sledovať na vnútornej stene olejovité zažltnuté kvapôčky, ktoré pália aj na pokožke, pretože obsahujú vysoký podiel capsaicínu. Chuť zrelých plodov možno charakterizovať ako spočiatku suchú, s výrazným ovocným nádychom as rýchlym nástupom veľmi ostré pálivosti. Chuťou a ostrosťou sa táto paprička dá prirovnať k naozajstnému zázraku. Pálivosť je okolo 1 050 000 jednotiek SHU. Papriky sa využívajú na varenie indických pokrmov, na nakladanie či na sušenie. Ich výnimočná chuť dobre vynikne tiež v dezertoch. Sú vhodné na prípravu extrémne pálivých omáčok. Bhut Jolokia bola zapísaná v roku 2007 do Guinnessovej knihy rekordov ako najštiplavejších paprička na svete. Jej prvenstvo síce už bolo prekonané, ale napriek tomu je táto odroda veľmi vyhľadávaná práve z dôvodu jej veľké, ale relatívne prijateľné pálivosti.
Vaša cena 2,24
Vaša cena bez DPH 1,87
 
Dostupnosť Skladom 4 ks
Odosielame zajtra

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Capsicum annuum L. / Paprika ročná

Popis:

Bhut Jolokia (kód 2571) - extrémne pálivá paprička. Rastlina dorastá okolo 100-150 cm. Plody sú 5-8,5 cm dlhé a 2,5-3 cm široké, so slabou krehkú stenou a hladkým povrchom, dozrievajúce od zelenej do červenooranžové farby. V dozretých plodoch po rozrezaní môžeme mnohokrát sledovať na vnútornej stene olejovitá zažltnuté

kvapôčky, ktoré pália aj na pokožke, pretože obsahujú vysoký podiel capsaicínu. Chuť zrelých plodov možno charakterizovať ako spočiatku suchú, s výrazným ovocným nádychom as rýchlym nástupom veľmi ostré pálivosti. Chuťou a ostrosťou sa táto paprička dá prirovnať k naozajstnému zázraku. Pálivosť je okolo 1 050 000 jednotiek SHU. Papriky sa využívajú na varenie indických pokrmov, na nakladanie či na sušenie. Ich výnimočná chuť dobre vynikne tiež v dezertoch. Sú vhodné na prípravu extrémne pálivých omáčok.

Bhut Jolokia bola zapísaná v roku 2007 do Guinnessovej knihy rekordov ako najštiplavejších paprička na svete. Jej prvenstvo síce už bolo prekonané, ale napriek tomu je táto odroda veľmi vyhľadávaná práve z dôvodu jej veľké, ale relatívne prijateľné pálivosti.