Košík je prázdny
Kategória tovaru

Semo Šťavel záhradné 0,8g


Na pestovanie nenáročná trvalka. Šťavel má podobné využitie ako špenát, v listoch sa nachádza provitamín A, vitamín C, bielkoviny a minerálne látky.
Vaša cena 1,10
Vaša cena bez DPH 0,92
 
Dostupnosť Skladom > 5 ks
Odosielame v pondelok

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Rumex acetosa ssp. Horticola / Šťavel


HTS: 1g

V 1 g: 1000 semien
Výsev: august - september
Úroda: listov apríl - jún, nutné vylamovať kvetné stonky


Popis:

Na pestovanie nenáročná trvalka, ktoré sa dobre darí v pôdach hlbokých, nevysychateľných a zásobených živinami. Možno ju pestovať aj na mierne zatienených miestach. Vysievajte priamo na pozemok do riadkov vzdialených 30 - 40 cm a po vzídení vyjednoťte na vzdialenosť 20-25 cm. Úroda je možno započať v čase, keď majú rastliny 4-5 listov, tie sa režú alebo pozorne trhajú, aby sa nepoškodil puk v úžľabí. Úroda je možná každé 3-4 týždne, listy sú najjemnejšie od apríla do mája. Akonáhle sa objavia kvetné stonky, včas je vylámeme, čím podporíme rast nových listov a predĺžime zberové obdobie. Šťavel spoľahlivo prezimuje, na jednom mieste možno rastliny ponechať tri až päť rokov.


Využitie: Konzumujú sa dobre vyvinuté listovej ružice alebo len samotné mladé listy bez stopiek. Šťavel má podobnú biologickú hodnotu ako špenát, v listoch sa tiež nachádzajú provitamín A, vitamín C, bielkoviny a minerálne látky. Prioritné je konzumácia surových listov vo forme rôznych osviežujúcich šalátov, možno z neho pripraviť aj jarné polievky. Výborné je tiež mäso obalené listy štiavu a zapečené. Ďalšie použitie je možné ako dochucovadlo do omáčok či nátierok.



Šťavel záhradné: šťaveľa (Rumex acetosa ssp. Horticola L./Štiavec špenátový)

Popis:
Na pestovanie nenáročná trvalka, ktoré sa dobre darí v pôdach hlbokých, nevysychateľných a zásobených živinami. Možno ju pestovať aj na mierne zatienených miestach. Vysievajte priamo na pozemok do riadkov vzdialených 30 - 40 cm a po vzídení vyjednoťte na vzdialenosť 20-25 cm. Úroda je možno započať v čase, keď majú rastliny 4-5 listov, tie sa režú alebo pozorne trhajú, aby sa nepoškodil puk v úžľabí. Úroda je možná každé 3-4 týždne, listy sú najjemnejšie od apríla do mája. Akonáhle sa objavia kvetné stonky, včas je vylámeme, čím podporíme rast nových listov a predĺžime zberové obdobie.
Šťavel spoľahlivo prezimuje, na jednom mieste možno rastliny ponechať tri až päť rokov.
Využitie: konzumujú sa dobre vyvinuté listovej ružice alebo len samotné mladé listy bez stopiek. Šťavel má podobnú biologickú hodnotu ako špenát, v listoch sa tiež nachádzajú provitamín A, vitamín C, bielkoviny a minerálne látky. Prioritné je konzumácia surových listov vo forme rôznych osviežujúcich šalátov, možno z neho pripraviť aj jarné polievky. Výborné je tiež mäso obalené listy štiavu a zapečené. Ďalšia použítie je možné do omáčok či nátierok ako dochucovadlo.

priamy výsev august - september do riadkov vzdialených 30 cm
výsadba marec - apríl v spone 20-25 x 40 cm
zber listov apríl - jún, nutné vylamovať kvetné stonky

Štiavu (kód 5957) - Na pestovanie nenáročná trvalka, ktoré sa dobre darí v pôdach hlbokých, nevysychateľných a zásobených živinami. Možno ju pestovať aj na mierne zatienených miestach. Vysievajte priamo na pozemok do riadkov vzdialených 30 - 40 cm a po vzídení vyjednoťte na vzdialenosť 20-25 cm. Úroda je možno započať v čase, keď majú rastliny 4-5 listov, tie sa režú alebo pozorne trhajú, aby sa nepoškodil puk v úžľabí. Úroda je možná každé 3-4 týždne, listy sú najjemnejšie od apríla do mája. Akonáhle sa objavia kvetné stonky, včas je vylámeme, čím podporíme rast nových listov a predĺžime zberové obdobie.
Šťavel spoľahlivo prezimuje, na jednom mieste možno rastliny ponechať tri až päť rokov.
Využitie: konzumujú sa dobre vyvinuté listovej ružice alebo len samotné mladé listy bez stopiek. Šťavel má podobnú biologickú hodnotu ako špenát, v listoch sa tiež nachádzajú provitamín A, vitamín C, bielkoviny a minerálne látky. Prioritné je konzumácia surových listov vo forme rôznych osviežujúcich šalátov, možno z neho pripraviť aj jarné polievky. Výborné je tiež mäso obalené listy štiavu a zapečené. Ďalšia použítie je možné do omáčok či nátierok ako dochucovadlo.


Parametre

Druh: Šťovík, Šťovík zahradní

Odrůda: ŠŤOVÍK

Typ: Zelenina