Vaša cena | 124,20 € |
Vaša cena bez DPH | 103,50 € |
Dostupnosť | Skladom > 5 ks |
Odosielame v pondelok 30.12. |
Ponorný pomalý varič G21 Maestro je skutočným majstrom v sous-vide varení vo vákuu . Je pripravený na každodenné bezpečné použitie a vyladený do najmenších detailov. Elegantné telo sa skladá z dvoch častí – ponorná časť s vnútornou varnou špirálou a vrchná časť s elektronikou a okrúhlym dotykovým displejom . Pre bezpečné zavesenie sous-vide variča G21 Maestro na okraj varnej nádoby sme ponorný varič vybavili háčikom s upínacou skrutkou .
Na okrúhlom dotykovom displeji sús-vide variča G21 Maestro vidíte zvolenú teplotu a dobu varenia/čas, zostávajúcu do konca zvoleného programu. Všetko ovládate buď pomocou iba štyroch dotykových plôšok/tlačidiel alebo cez mobilnú aplikáciu G21 Smart Home .
Mobilná apka G21 Smart Home pre sous-vide G21 Maestro je vo verzii pre chytré telefóny s operačným systémom Android a iOS . Aplikácia aj recepty v nej sú v slovenskom jazyku a inštalácia je absolútne jednoduchá – zo škatule alebo manuálu pre G21 Maestro si naskenujete QR kód a môžete začať vyberať recepty. Podľa zvoleného receptu potom len pripravíte suroviny a jediným kliknutím potvrdíte štart, zvyšok zaistí G21 Maestro .
Vďaka premyslenému spracovaniu a využitiu moderných technológií je ponorný sous-vide varič G21 Maestro vybavený najlepšou elektronikou a je schopný postarať sa o prípravu jedla aj v čase, keď vy ste mimo domova.
Príklad: Vložíte do hrnca s vodou zavákuované suroviny a odídete do práce alebo na výlet. Cestou si na mobile zvolíte recept a pošlite cez apku pokyn do sous-vide G21 Maestro. Po návrate môžete prestierať.
Šikovný vákuový varič G21 Maestro môžete využiť ako na varenie doma, tak aj na prípravu jedál v reštaurácii. Aj keď sa to nezdá, šetrí pomalé varenie čas - podľa zvoleného receptu môže pracovať, zatiaľ čo vy sa zaoberáte niečím iným. Pokojne aj cez noc alebo v čase, keď ste mimo domova. Sous-vide varenie sa už naučili využívať aj reštaurácie, ktoré chcú dopriať svojim hosťom len to najlepšie – dokonale šťavnaté steaky alebo voňavú zeleninu s plnou chuťou a maximom živín a vitamínov.
Každý kuchár vie, že pripraviť správny steak nie je vôbec ľahké. Odteraz to ale, vďaka sous-vide G21 Maestro, zvládne aj začiatočník!
Pripraviť správne aj tak zdanlivo jednoduché jedlá, ako je napríklad vajce namäkko alebo steak, nie je vôbec také ľahké, ako sa na prvý pohľad zdá. Vďaka metóde sous-vide alebo varenia vo vákuu sa vám podarí pripraviť delikátne pokrmy, za ktoré by ste si aj v najlepších reštauráciách poriadne priplatili.
Úžasný šťavnatý steak – pri varení vo vákuu si mäso zachová nádhernú prirodzenú textúru, bude vo vnútri šťavnaté a jemné. Potom ich už len dokončíte na panvici podľa vlastnej chuti. Medium, rare, well done? So sous-vide varením máte správne urobené steaky na istotu.
Sous-vide oceníte pri príprave akéhokoľvek mäsa, či už ide o hydinové, bravčové, hovädzie alebo rybie. Zelenina bude aj po príprave jemná a aromatická chuťou aj vôňou. „Na hniličku” uvarené vajcia už nebudete musieť krájať na plátky a ovocný dezert vás vráti do leta.
Varenie vo vákuu alebo sús-vide varenie je pomalé varenie pri nižších teplotách , ako je teplota bodu varu. Suroviny pre sous-vide prípravu jedál sa zavákuujú do fólie , takže všetky zdravé látky, živiny a vitamíny, rovnako ako plná vlastná chuť i vôňa, zostanú zachované a nezničia sa vysokými teplotami.
Pri pomalom sous-vide varení dochádza len k minimálnym zmenám v upravovanej potravine a jej maximálna prirodzená chuť zostáva. Tým, že je surovina spracovávaná v nepriedušných a uzavretých obaloch , nedochádza k žiadnemu výluhu do vody alebo odparu prchavých senzorických látok. S tým ďalej súvisí aj nízky úbytok hmotnosti . Teplota sa pohybuje nižšie ako pri ostatných kulinárnych úpravách, čo má za následok nižšiu degradáciu nutričných látok . Hermetické uzavretie bez prístupu vzduchu funguje ako prevencia proti aeróbnym mikroorganizmom, ktoré by mohli potravinu zničiť.
Zaujímavosť: V roku 1974 prišiel šéfkuchár George Pralus na to, že zabalenie foie gras do plastového vrecka pomáha jedlu zachovať pôvodný vzhľad, pokrm potom zbytočne nestráca nadmerné množstvo živín a má lepšiu štruktúru. Vtedy pracoval pre reštauráciu Troisgros (Pierre a Michel Troisgros) vo francúzskom Roanne, do ktorej odvtedy začali prúdiť davy ľudí.
Sous-vide varenie začali naplno využívať francúzski kuchári, postupne sa varenie vo vákuu rozšírilo cez michellinské reštaurácie. Dnes vďaka sous-vide variči G21 Maestro môžete objaviť kúzlo vákuového varenia aj vy a dopriať si tak dokonale pripravené menu.