Vaša cena | 64,60 € |
Vaša cena bez DPH | 53,83 € |
Dostupnosť | Skladom > 5 ks |
Odosielame v pondelok 30.12. |
Každý správny kuchár vie, že správne naporciovať mäso je na prípravu pokrmu základ. Na porciovanie mäsa potrebujete dve pomôcky, na ktorých kvalite skutočne záleží. Ostrý nôž alebo sekáčik a kvalitný drevený porciovací klát .
Porciovanie mäsa alebo krájanie zeleniny i tvrdých surovín na drevenej masívnej doske je šetrné k nožom aj sekáčikom na mäso, drevo netupí ich ostrie. Porcovací klát využijete aj pri naklepávaní mäsa paličkou. O kvalitnom prevedení klátu na porciovanie mäsa o veľkosti 40 x 30 cm svedčí aj jeho hrúbka 6 cm .
Drevené kláty na mäso sa vyrábajú z rôznych druhov dreva, my sme pri výrobe porcovacieho kláta G21 použili drevo bukové pre jeho skvelé vlastnosti.
Na rozdiel od dreva dubového v sebe bukové drevo nemá horkosť, ktorá by sa mohla preniesť na potraviny, ani sa nedá tak ľahko znečistiť a zafarbiť, ako je to napríklad pri dreve jaseňovom alebo lipovom. Bukový porciovací klát je chuťovo neutrálny , tvrdý a odolný aj správne hutný.
Aby vám porciovací klát vydržal čo najdlhšie, neumývajte ho v umývačke ani nečistite saponáty. Pri správnej starostlivosti budete mať klát na porciovanie mäsa v perfektnom stave aj bez použitia chémie. Stačí, keď ho po každom použití opláchnete a necháte uschnúť, krájaciu dosku môžete tiež vyčistiť citrónovou šťavou alebo octom. Dobré je drevený klát čas od času naolejovať rastlinným alebo minerálnym olejom, aby drevo nepresychalo.