Nádorové ochorenia vedú často k problémom s príjmom potravy. U polovice chorých je už pri zistení nádorového ochorenia prítomná strata hmotnosti a je zhoršený výživový stav. Publikácia našich popredných lekárov a ich spolupracovníkov obsahuje v prvej časti súhrn všeobecných aj konkrétnych diétnych odporúčaní predovšetkým pre pacientov s onkologickým ochorením, ktorí majú problémy s výživou. Druhá časť knihy ponúka praktické informácie na úpravu stravy, ktorá povedie k čo najlepšiemu udržaniu stavu výživy pri liečbe ochorení. Záver patrí mnohým receptom, ktoré však nie sú určené iba pre onkologicky chorých, predstavujú väčšinou dobre stráviteľné pokrmy z odporúčaných potravín s vysokou biologickou hodnotou.
Autor: Rostislav Vyzula
Pre vstup na túto webovú stránku prosím potvrďte, že spĺňate vekovú hranicu 18 rokov