Košík je prázdny
Kategória tovaru

Život s cukrovou polevou - Frank Barnert


Narodil sa v malej moravskej dedine, ale vďaka podnikavému duchu, rodinnému zázemiu, priateľskej povahe a láske k cukrárine už vyše štyridsať rokov žije v najväčšej austrálskej metropole.
Vaša cena 20,00
Vaša cena bez DPH 16,67
 
Dostupnosť Skladom > 5 ks
Odosielame v piatok 11.10.

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Narodil sa v malej moravskej dedine, ale vďaka podnikavému duchu, rodinnému zázemiu, priateľskej povahe a láske k cukrárine už vyše štyridsať rokov žije v najväčšej austrálskej metropole. Doma sa naučil všetko, čo potrebuje vedieť majster cukrár. K tomu vyštudoval hotelovú školu, založil rodinu. Ako mu poradil jeho milovaný učiteľ, nikdy neusínal na vavrínoch, nebál sa zmeny, do všetkého šiel po hlave a tvrdo na sebe pracoval. Po boku manželky, s ktorou sa zoznámil na strednej hotelovej škole, dokázal toto všetko vštepiť aj svojim dvom synom. Opakovane odmietol vstúpiť do komunistickej strany, a keď hrozilo, že tým utrpia ich deti, rozhodli sa s manželkou emigrovať.
Vďaka svojim schopnostiam a skvelým výsledkom na poli cukrárskeho umenia sa uplatnil najprv vo Viedni, odkiaľ sa nakoniec s celou rodinou premiestnil do Sydney. Ktovie, akými cestami by sa jeho život uberal, keby vtedy Československo bolo slobodnou krajinou a František Barnert mohol slobodne podnikať. Určite by robil česť svojmu odboru. Nakoniec si svoj sen o vlastnej cukrárni splnil, len ho uskutočnil na druhej strane zemegule.
Vo svojej knihe Frank Barnert spomína na to, ako vyrastal v mieste, ktorému hovorili "koniec sveta", aj ako sa prvýkrát ocitol v prostredí špičkového hotelierstva a pôsobil v tých najlepších podnikoch, kde sa servírovalo na striebre. Napínavo líči lúčenie s domovom a putovanie za oceán, ktoré vyšlo a prinieslo mu slobodu a možnosť profesijnej realizácie. Vďaka tomuto odvážnemu kroku našiel prostredie, kde mohol a dodnes môže viesť spokojný rodinný život.
V jeho spomienkovej knihe nájdete farebné fotografie aj päťdesiat receptov na skvelé múčniky.


Parametre

Autor: Frank Barnert